«Gulventreprenøren utførte avretting av samtlige gulvarealer i vårt prosjekt. Oppdraget ble utført med engasjement og iver. Vi er godt fornøyd med sluttresultatet.»

Jon Semb

Prosjektleder, AF Bygg Oslo

Haslelinje K2B

HasleLinje er en eiendom på 100 mål som ligger mellom T-banestasjonene Hasle, Løren og Økern. Rundt vinmonopolets gamle tapperi er det bygget moderne, funksjonelle og miljøvennlige kontorbygg og leiligheter i regi av Höegh Eiendom og AF Eiendom.

Før det skal legges toppgulv som parkett, laminat, fliser eller andre typer gulv er det viktig å sørge for et jevnt og solid underlag. Uansett om et betonggulv er gammelt eller nytt kan det være ujevnt etter slitasje, frostskader eller hvis det har blitt utsatt for kjemikalier.

Gulventreprenøren har utført avretting på alle gulvarealene i prosjektet HasleLinje K2B. Med en kombinasjon av kompetanse, erfaring, moderne utstyr og produkter av høy kvalitet sørget de for et jevnt og godt underlag før toppgulvene skulle på plass.

Viktig forarbeid

Selv om sluttbrukeren ofte er mest opptatt av hvordan toppgulvet ser ut, er det som ligger under parketten eller flisene en viktig forutsetning for et jevnt og pent resultat. Når man skal utføre gulvavretting er forarbeidet minst like viktig som selve gulvsparklingen. For et best mulig resultat av gulvsparklingen er det viktig å først sørge for at underlaget er rent.

Undergulvet ble rengjort og støvsugd godt så det var helt fritt for løse partikler, fett og smuss. Eventuell sementhud fjernes og store sprekker eller glipper tettes igjen. Listene beskyttes godt mot avrettingsmassen med teip. Deretter ble gulvene behandlet med en primer, som er spesielt viktig på sugende underlag som betong. En primer hindrer vann fra sparkelmassen i å trenge inn i underlaget, og den får sparkelen til å sitte bedre. Etter at primeren er påført gulvet i et passe tykt og jevnt lag skal den tørke til dagen etter.

Kvalitetsprodukter fra HEY’DI

Gulventreprenøren bruker kun sparkelmasser av høy kvalitet fra HEY’DIs sortiment. Disse sparkelmassene er sementbaserte og selvutjevnende og har høy slitestyrke og fasthet. Sparkelmassen k. For et jevnt og fint resultat er det viktig å bruke rett mengde vann, og å sørge for at røren er helt uten klumper og luftbobler. Sparkelmassen kommer på en spesialbil som blander massen på stedet for å sikre optimalt resultat.

Før sparkelmassen spres utover gulvet settes det opp høydemarkører for å forsikre et jevnt og fint resultat. Når sparkelmassen er ferdig blandet pumpes den utover gulvet i et passe tykt lag. Etter noen timer har den som regel tørket nok til at man kan gå på gulvet, og så fort den har tørket ordentlig er det klart for å legge toppgulvet. Tørketiden er avhengig av tykkelsen og sparkeltypen, men en tommelfingerregel er 1 uke per cm.