Flytstøp

– avretting av gulv innendørs og utendørs

Før du legger nytt gulv kan det være nødvendig å rette opp ujevnheter i underlaget. Man bruker flytstøp for å støpe inn varmekabler og vannbåren varme, og til gulvavretting. Flytstøp kan brukes både innendørs og utendørs, som i garasjen, på balkongen eller ved svømmebassenget. Det kan legges som flytende gulv eller forankret til underlaget.

Flytende gulv

Flytende gulv vil si at overgulvet ikke er limt helt fast til undergulvet. Hensikten er å la gulvet bevege seg slik at det kan tilpasse seg endringer i temperatur og luftfuktighet. Flytende gulv er også mykere å gå på, og gir en fjæring som er godt for ryggen. Det er viktig at flytende gulv legges over fastmontert undergulv, og at tunge installasjoner som kjøkken limes ordentlig fast til undergulvet.

Viktig at det gjøres riktig

Det er viktig å legge flytstøp riktig, og med gode produkter og kvalitetsutstyr. Blant annet er det viktig å legge primer på underlag som betong for å unngå at fuktighet beveger seg mellom lagene. Underlaget må være fritt for løse partikler, støv og fett og temperaturen i lufta og underlaget skal ikke være under 10 grader. Bruk av riktig mengde vann og riktig type sparkelmasse i forhold til hvor tykt lag med flytstøp du ønsker er også viktig for et jevnt og fint resultat.

La våre erfarne gulventreprenører gjøre jobben raskt og profesjonelt for deg. De finner gode løsninger selv når det er store høydeavvik, og har kapasitet til å levere på kort varsel. Vi bruker kun kvalitetsprodukter vi har god erfaring med, som ulike typer Hey Di flytstøp.

Hvor lang tid tar det å legge Hey’Di flytstøp?

Hvor lang tid det tar å legge Hey Di flytstøp kommer an på hvilket sparkelprodukt man bruker. Sparklingen skjer som regel dagen etter priming. Deretter vil gulvet være gangbart etter 2-4 timer, og etter cirka et døgn kan det flislegges. Ved legging av membran bør flytstøp tørke i 1-2 døgn.

Produktdatablad

Hey’di Flytstøp Xtra

Våre tjenester

Skumbetong

Les mer.

A-plan

Les mer.

Gatevarme

Les mer.

Trinnlyd

Les mer.

Radonsikring

Les mer.

Gulvsparkling

Les mer.

Flytstøp

Les mer.

Vannbåren varme

Les mer.

Betongsliping

Les mer.