Trinnlyd

TRINNLYD

Trinnlyd og støy er uønskede lyder som kommer fra gulvmateriale. Desto hardere et gulvmateriale er, dess mer lyder gir det opphav til. Dette må det tas hensyn til når vi velger gulv. Trinnlyd er et vanlig problem, men som lett kan løses. Kontakt Gulventreprenøren for mer informasjon om forebygging av trinnlyd ved hjelp av trinnlydsplater.

Trinnlyd er plagsomt for naboer. Trinnlyd kan være menneskers skritt, når du trekker ut en stol, eller når barn leker på gulvet. Slik trinnlyd er svært plagsomt for de i underetasjen. Trinnlyd blir størst med harde gulvmaterialer som fliser og naturstein. Men trinnlyd er også et problem ved bruk av parkett, heltre og linoleumbelegg.

Ved å ta hensyn til trinnlyd ved planlegging og montering av gulvmaterialer unngår man mange problemer i etterkant. I etterkant når gulvet allerede er lagt, vil utbedring av trinnlyder være en omfattende og vanskelig jobb. Gulventreprenøren lever mange ulike systemer med ulik trinnlydsreduksjon og ulike tykkelser.

B f k Byggforskriftene krever at trinnlyd mellom etasjer ikke skal overstige 53 dB ( lydklasse C). Trinnlydmatten er 25 mm tykk. Denne rulles ut på gulvet. Etter at matte og kantlist er forskriftsmessig nedlagt, påføres min. 30 mm med avrettingsmasse. Gulvet er nå lydtett og samtidig avrettet. Konstruksjonen reduserer trinnlyden med 27 db. 35 mm trinnlydsplate gir 1 dB ekstra demping.

TRINNLYDSPLATER

Vi leverer trinnlydsplater fra fra 3mm, skal det være med vannbåren gulvvarme er det nødvendig med minimum 25mm trinnlydsplater. Vi bruker stort sett Quadro-takk levert fra Canes As. De kan legges effektivt og er beregnet for nettopp vannbåren gulvvarme med egnet verktøy med tilpasset kramper som gjør jobben enklere samt rutemønster som viser avstand mellom rørene. Dette tillater oss å legge rørene akkurat slik det er best uten de begrensninger som mange produkter faktisk har.

Trinnlydsplatene følger også undergulvet godt som er viktig for gulvets styrke. Løsningen med trinnlydsplater og gulvavretting oppfyller lydkrav fra myndighetene og er godkjent av Sintef. Det kreves minimum 25mm gulvsparkel og minimum 30mm hvor det legges gulvvarme.

HER LEGGER VI TRINNLYDSMATTER

 
Send oss en forespørsel

Få en gratis befaring

Sending